De ce spuma poliuretanica ?

De ce spuma poliuretanica ?

  • Toţi specialiştii în domeniul construcţiilor cunosc faptul că cel mai mare inamic al eficienţei unei clădiri este infiltrarea şi mişcarea aerului în izolaţii. Inamicul longevităţii clădirilor este umiditatea şi apoi condensul, care cauzează mucegaiuri, ciuperci, putrefacţie, nemaivorbind despre tratamentele pentru sănătate şi confort „datorate” acestor agenţi.

  • În timp ce materialele convenţionale pot realiza în condiţii normale o izolaţie termică cu un anumit grad de succes, prin însăşi natura lor, folosesc aerul pentru a izola – nu pot izola aerul dintre două climate. Aerul este mixat, iar cu fiecare schimbare a temperaturii exterioare sau a vântului se compromite calitatea izolaţiei. Vaporii de apă din aer, atunci când acesta se răceşte, duc la apariţia condesului: igrasie vizibilă sau mai rău, în locuri unde nu este vizibilă.

  • Infiltrarea aerului prin puntile termice(imbinari,dibluri,etc)fac aceste materiale mult mai slab eficiente in comparatie cu spuma poliuretanica rigida.Spuma,nu numai ca adera perfect la suport dar creaza asupra fundatiei,zidurilor,podelelor,acoperisului,etc o sigilare totala,o bariera izolatoare care opreste orice infiltrare necontrolata de aer facand casa dumneavoastra mult mai confortabila,reducand semnificativ costurile pentru incalzire iarna si costurile pentru racire(aer conditionat)vara.Din moment ce actioneaza ca o bariera totala,ajuta de asemenea la reducerea infiltrarii de umezeala(umiditate) care este o sursa de mucegaiuri si ciuperci in interiorul locuintelor dumneavoastra,ceea ce poate crea probleme severe de sanatate.

  • Mucegaiul produce spori fini nesesizabili in prima faza!Acesti spori sunt purtati de curentii de aer intre exterior si interior continuu.Cand acesti spori de mucegai se depun pe umezeala,igrasie,ei vor incepe sa creasca sa se dezvolte.Sunt mucegaiuri ce pot creste pe lemn,hartie,covoare,tapete sau pe alimente!Cand umiditatea se acumuleaza excesiv in interior,cresterea se petrece intotdeauna mai ales in locuri ascunse unde nu se pot depista,implicit inlatura.In acest caz nu exista cale de a elimina mucegaiul si sporii din mediul ambiental interior,singura cale de a controla dezvoltarea mucegaiului,ciupecilor este controlul umiditatii.Spuma Poliuretanica Rigida este cheia acestei probleme.

  • Importanta spumei poliuretanice

  • Spuma poliuretanica rigida rezolva cu succes toate aspectele,termoizolatie , hidroizolatie ,plus un grad ridicat de fonoizolatie .Ambele climate,interior si exterior sunt efectiv separate printr-o bariera continua ,o anvelopa continua,fara punti termice.

    Spuma poliuretanica rigida prezinta o inalta capacitate de izolare termica .Aceasta caracteristica se datoreaza joasei conductibilitati termice pe care o are gazul spumant inclus in interiorul celulelor inchise.De aceea , spuma rigida de poliuretan ,produsa „pe loc” ,ajunge la o valoare initiala a conductibilitatii termice 0.020 W/MK,stabilindu-se ulterior la 0.026 W/MK.Absortia de apa a acestui material se produce in functie de conditiile ambientale si poate sa aiba loc prin densitatea ei (in practica,continutul de umiditate nu depaseste 5% din volum).

  • Infiltratia aerului creste costurile la energie cu 30-50%

  • Spuma poliuretanica rigida reduce infiltratia aerului ,permitand izolatiei sa fie mult mai eficienta si sa reduca costurile pentru energie.Reduce infiltrarea de umezeala reducand pierderile de aer.Adauga rezistenta zidurilor,planseelor,etc.Minimalizeaza problemele cu punctul de roua si condensul . Minimalizeaza puntile termice care cauzeaza uzura si pierderi enorme la o cladire .Mentine valorile maxime ale coeficientului de transfer termic in cele mai extreme conditii ,oferind o protectie de durata indiferent de conditiile meteo.Reduce transferul de zgomot in interiorul cladirilor.

  • Densitatea poliuretanului este intre 10-1000 kg/mc.

  • Izolarea se poate face pe orice suprafata montata sau nemontata, de diferite forme, inclinatie si material. (ex.: metal, lemn, caramida, beton, table, sticla, carton, pvc, azbest, osb, etc.)

    image003